Виконуємо роботи по внесенню аміаку

Транспортування безводного рідкого аміаку аміаку по території України здійснюється залізничним транспортом у цистернах (40-60т.) та спеціальним автомобільним транспортом (18-22т.). Обидва способи дозволяють здійснювати завантаження безпосередньо як на заводі виробника так і на розподільчому залізничному центрі. Але транспортування аміаку до аграрних господарств та безпосередньо на польові роботи здійснюється тільки спеціальним автотранспортом.


У спеціального автотранспорту, на задній стінці цистерни, є датчик рівня тиску, де після завантаження стравлюється залишок аміаку і датчик тиску показує на який відсоток заповнена цистерна. Мінімальний відсоток заповненості цистерни складає не менше 75%.


Цистерна на 18 т може здійснити заправку аміаку до 5 агрегатів, що виконують польові роботи. Робочий час заправки одного агрегата займає до 30 хвилин. При здійсненні робіт по завантаженню цистерн спеціального автотранспорту та агрегатів аміаком, працівники обов’язково вдягнені в спеціальний спецодяг (костюми, маски, респіратори).


Агрегати, які здійснюють внесення безводного аміаку, укомплектовані польовими цистернами ( для безводного аміаку) в кількості 1-2 шт. з об’ємом заповнення 3-4т. аміаку кожна, для забезпечення безперервного технологічного процесу внесення аміаку.


Рідкий аміак вносять безпосередньо в грунт, на глибину 15-20см. Добриво проникає в ґрунт в залежності від вологи, на глибину до 60см. Посівний матеріал можна засівати вже через 5-7 днів, після внесення добрива.


Опубліковано 28.04.2017